Boekverfilming

Veel films waren eerst een boek. En heel soms was de film er eerder. Leuk om ze naast elkaar te lezen en te bekijken. Wat vind je mooier: het boek of de film?
Kijk ook elke donderdag bij het nieuws voor een verse filmtip.
Het leven is vurrukkulluk (Film)

Het leven is vurrukkulluk (Film)

Schrijver: Remco Campert

Dag uit het leven van Boelie en Mees. In het park ontmoeten ze Panda, ze eten een ijsje, beroven een bejaarde en ´s avonds geven ze een feest van de buit. Maar deze lichtvoetige ode aan de liefde laat ook de keerzijde van eenzaamheid zien. (94 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Sigma Film Productions, 2018

Before I Fall (Film)

Before I Fall (Film)

Schrijver: Lauren Oliver

Samantha Kingston is niet de aardigste meid die er rondloopt. Ze lijkt een kans te krijgen het anders aan te pakken. Als ze na afloop van een feest een ongeluk krijgt, ontwaakt ze de volgende dag zonder toekomst. Ze maakt keer op keer haar laatste dag mee, telkens eindigend in dat ongeluk. Verfilming van het gelijknamige boek (in Nederlands vertaald als Voor ik val). (98 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Awesomeness Films, 2017

Dubbelspel (Film)

Dubbelspel (Film)

Schrijver: Frank Martinus Arion

Op het eiland Curaçao spelen vier mannen wekelijks domino en discussiëren ze over relaties, economie en politiek. Maar op een middag gaat het mis en komen allerlei onderhuidse spanningen plotseling aan het licht. Verfilming van de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion. (130 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Paradiso Home Entertainment, 2017

HHhH (Film)

HHhH (Film)

Schrijver: Laurent Binet

Reinhart Heydrich staat bekend als de Slager van Praag. Ook is hij de bedenker van de holocaust. In Londen wordt een ingewikkelde operatie bedacht met als doel Heydrich door twee Tsjechische soldaten te laten vermoorden. Ook bekend onder de titel The Man with the Iron Heart. (120 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Echo Lake Entertainment, 2017

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Schrijver: Ransom Riggs

Zolang Jacob zich kan herinneren heeft zijn opa hem spannende verhalen verteld. Over de bijzondere kinderen met wie hij vroeger, nadat hij voor de nazi´s uit Polen was gevlucht, in een weeshuis woonde. Na de gruwelijke moord op zijn opa besluit Jacob in Engeland op zoek te gaan naar het weeshuis en de bijzondere kinderen. (137 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Chernin Entertainment, 2017

My Cousin Rachel (film)

My Cousin Rachel (film)

Schrijver: Daphne du Maurier

Als op een dag de betoverende Rachel op de stoep staat bij Philip Ashley duurt het niet lang voor hij verleifd op haar wordt. Tegelijkertijd is hij in grote verwarring. Is zij verantwoordelijk voor de dood van Philips oom, zoals hij ooit vermoedde of zou ze toch volledig onschuldig zijn? (105 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Fox Searchlight Pictures, 2017

T2 Trainspotting (Film)

T2 Trainspotting (Film)

Schrijver: Irvine Welsh

Verfilming van Welsh´ roman Porno die een vervolg is op Trainspotting. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond, gaat Mark Renton terug naar Edinburgh om te zien hoe het zijn oude vrienden vergaat. (117 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: DNA Films, 2017

Vele hemels boven de zevende (Film)

Vele hemels boven de zevende (Film)

Schrijver: Griet Op de Beeck

Eva (36) heeft een zus, Elsie (42) die verliefd is op Casper (46). Haar nichtje Lou (12) begint te puberen en haar vader Jos (71) heeft geregeld ruzie met haar moeder. Waar deze vijf personen harmonieus met elkaar omgaan, worstelen ze allen met hun eigen leven. (119 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Paradiso Home Entertainment, 2017