15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Selfiewedstrijd: Mare is onze winnaar en Tobias krijgt doek van Thaïs

8 december 2017

[UPDATE] De jury had een lastige klus met al die prachtige inzendingen voor onze selfiewedstrijd. Uiteindelijk koos ze Mare als winnaar. Verder kwam Tobias als winnaar van de verloterij uit de bus.

Meer...

Filmtip: Vele hemels boven de zevende

7 december 2017

Nu de november kunstmaand weer voorbij is gaat Leesplein weer boekverfilmingen tippen. Deze week Vele hemels boven de zevende naar het boek van Griet Op de Beeck.

Meer...

Leestip: De eliminatie: wie is het waard om te blijven leven?

6 december 2017

Tien mensen zitten opgesloten. Vijf mogen leven, vijf moeten sterven. Wie beslist? Lees het in de spannende jongerenroman van Daniëlle Bakhuis: De eliminatie.

Meer...

Lees mee: De leestips van de Jonge Jury 2018 zijn bekend!

4 december 2017

Elf leestips staan voor je klaar, uitgekozen door de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Ze maken je wegwijs in het enorme aanbod van boeken uit het afgelopen jaar. Lees je ook mee voor de Jonge Jury?

Meer...

Lees het: Sinterklaasgedicht van Ester Naomi Perquin

2 december 2017

Als Dichter des Vaderlands schrijft Ester Naomi Perquin gedichten over de actualiteit. Zo verscheen vandaag van haar het Sinterklaasgedicht ´Een of andere hoek´.

Meer...

Interview: Paolo Cognetti is domweg gelukkig in de bergen

1 december 2017

Voor de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti kan 2017 niet meer stuk. Zijn roman De acht bergen kreeg prijs na prijs, ook van jongeren. Leesplein had een interview met hem.

Meer...

Filmtip: Frida

30 november 2017

Leesplein eindigt november kunstmaand met een tip voor de film Frida, over het onstuimige leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo.

Meer...

Kunstleestip: Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld

29 november 2017

Vandaag als laatste kunstleestip een boek om dieper in schilderijen te duiken: Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld.

Meer...

Selfie: Lydia Rood trekt ten strijde

27 november 2017

Laat je voor onze selfiewedstrijd vandaag inspireren door schrijfster Lydia Rood. Ze portretteert zichzelf als dappere strijder op een paard. Sprookje of werkelijkheid?

Meer...

Doe mee: Is jouw selfie een prijs waard?

24 november 2017

Doe jij al mee aan onze wedstrijd voor selfiekunst? Je kunt nog tot en met 30 november meedoen! En behalve gave prijzen voor de winnaars mogen we een prachtschilderij van Thaïs Vanderheyden verloten.

Meer...