15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Leeslijsttip: Een heel bijzonder meisje

25 april 2018

Bijna meivakantie. Een mooie tijd om voor je leeslijst te lezen. Bijvoorbeeld dit boek van Anna van Praag over een sekte: Een heel bijzonder meisje.

Meer...

Filmtip: Passievrucht

19 april 2018

Soms is het niet alleen leuk om een boekverfilming te bekijken, maar ook nog eens nuttig voor school. De passievrucht van Karel Glastra van Loon is een prima titel voor je leeslijst en de verfilming is komende zaterdag op tv te zien.

Meer...

Leestip: Winger

18 april 2018

Ryan Dean vindt zichzelf een loser. Toch weet hij de mooie Annie voor zich te winnen en zijn mannetje te staan in het rugbyteam. Winger van Andrew Smith is een humoristisch verhaal over de groeipijnen van jongens.

Meer...

Doorlezen: 4 tips voor fans van Schildpadden tot in het oneindige

16 april 2018

Ben je ook fan van John Green? Dan heb je Schildpadden tot in het oneindige natuurlijk allang uit. Geen nood, wij geven je enkele doorleestips.

Meer...

Filmtip: Duizend armen

12 april 2018

Het gebeurt zelden dat er geen premières zijn van boekverfilmingen en dat ze ook niet in het reguliere televisieaanbod voorkomen. Maar dan is er altijd nog Netflix. Zij voegden pas Ik omhels je met duizend armen toe en dat is de filmtip van deze week.

Meer...

Leestip: De spill zone

11 april 2018

Een verlaten terrein vol dode mensen en vreemde wezens. De spill zone is niet voor niets verboden terrein. Maar Addie gaat er stiekem heen om foto´s te maken. Lees het eerste deel van De spill zone, een dystopische graphic novel.

Meer...

Theater: Toneelstuk Harry Potter megahit op Broadway

10 april 2018

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child loopt al sinds zomer 2016 in de Londense theaters. Sinds kort loopt het ook op Broadway en daar vestigde het meteen een record.

Meer...

Doe mee: Juryleden Beste Boek voor Jongeren gezocht

5 april 2018

Ben je tussen de 15 en 18 jaar en wil jij meebepalen welk boek straks wordt uitgeroepen tot het Beste Boek voor Jongeren 2018? Meld je dan vóór donderdag 12 april aan voor de jongerenjury.

Meer...

Filmtip: Emma

5 april 2018

Hoewel ze al twee eeuwen dood is heeft de Engelse schrijfster Jane Austen zich de afgelopen 25 jaar ontpopt tot kijkcijferkanon. Haar boek Emma is de filmtip van deze week.

Meer...

Event: Bezoek ook YALFest NL

5 april 2018

Zondag 22 april is het weer tijd voor YALFest: het Young Adult Literatuur Festival. Dit jaar vindt dit plaats in Aalsmeer.

Meer...