0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Evenement: Het Mooie Kinderboekenfestival 2018

17 februari 2018

Zondag 27 mei a.s. vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam de tweede editie van het Mooie Kinderboekenfestival plaats, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Meer...

Bibliotheek: Leesplein gaat stoppen

15 februari 2018

[UPDATE] Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming in het vooruitzicht heeft de Koninklijke Bibliotheek besloten deze zomer met Leesplein te stoppen.

Meer...

Valentijn: De liefste boeken over de liefde

14 februari 2018

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Daar kunnen jonge kinderen je veel over vertellen. Over liefde voor elkaar, liefde voor je mama en papa, opa en oma, maar ook over liefde voor je beste vriendje of voor je huisdier. En hoe uit je liefde? Met knuffels, kusjes of door iets liefs te doen voor diegene waar je van houdt! Lees jij vandaag voor aan je liefste?

Meer...

Leestip: Verliefd

14 februari 2018

Hoe weet je dat iemand verliefd is? Waar zie je dat aan? Iedereen weet zeker dat Lowie verliefd is. Hij bloost, hij huppelt en heeft een cadeautje bij zich...

Meer...

Leestip: Knuffelvriendjes

7 februari 2018

De favoriete knuffel is het beste vriendje van je kindje, moet overal mee naar toe en vooral niet in de was, want hij ruikt zo lekker...
Knuffelvriendjes is een herkenbaar verhaal voor peuters en hun ouders.

Meer...

Voorlezen: De Voorleeshoek te zien in alle bibliotheken

5 februari 2018

De Voorleeshoek is opgenomen in het basispakket digitale content 2018 van de openbare bibliotheken. Dit betekent dat sinds januari het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken is in alle openbare bibliotheken van Nederland.

Meer...

Voorleestip: Alberts boom

2 februari 2018

Beer Albert kruipt na zijn winterslaap weer in zijn favoriete boom. Maar dan hoort hij de boom huilen. Albert en zijn dierenvrienden proberen van alles om de boom te troosten. Dan doet Albert een verrassende ontdekking... Alberts boom is de laatste Voorleestip uit de Prentenboeken TopTien.

Meer...

Voorleestip: Ik ben bij de dinosaurussen geweest

1 februari 2018

Bekroond met Vlag en Wimpel: Ik ben naar de dinosaurussen geweest is het een na laatste boek dat we bespreken uit de Prentenboeken TopTien. Zoals de titel al aangeeft kunnen dino-fans hun hart ophalen!

Meer...

Interview: Diversiteit in kinderboeken

1 februari 2018

Patty de Block sprak met Chafina Bendahman, oprichtster van ROSE stories, uitgever van de kinderboeken Mootje en Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en initiatiefnemer van het ROSE kinderverhalentraject.
Hier krijgen nieuwe talenten met wortels in de multiculturele samenleving coaching van bekende auteurs en illustratoren uit het kinderboekenvak.

Meer...

Prijs: Sardes-Leespluimen voor Het kartonnen kasteel en Dag poes!

31 januari 2018

De Sardes-Leespluim is de opvolger van de KIDDO-Leespluim en wordt weer maandelijks toegekend aan een recent uitgebracht boek voor kinderen. Vanwege de overgangsperiode zijn de Leespluimen van januari en februari in een keer bekendgemaakt.

Meer...