Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

School: Training Lezen voor de lijst

22 augustus 2017

Niet iedereen heeft tijd om zich goed in Lezen voor de lijst te verdiepen en eruit te halen wat erin zit. Daarom wordt er een training aangeboden op twee niveaus, een voor relatief beginnende en een voor gevorderde gebruikers.

Meer...

School: Hebban Lezen voor de Lijst Challenge

21 augustus 2017

De lezerscommunity Hebban trapt vandaag af met de Lezen voor de Lijst Challenge, bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs (15-19 jaar).

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein deel XII

20 augustus 2017

Hoera, zomer! Hét moment om lekker te lezen aan de rand van het zwembad, op het strand of gewoon thuis in de tuin. Tijdens de zomermaanden geven we iedere maandag extra zomerse leestips.

Meer...

Leestips: Week 33

18 augustus 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week vijftien stuks; vier gewone, zes zomerse leestips en als extraatje vijf verfilmde boeken.

Meer...

Film: De GVR in de race voor Parel voor de Beste Boekverfilming

17 augustus 2017

De zeven nominaties voor de publieksprijs de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017 zijn bekend. Een van de genomineerde films is De GVR van Steven Speilberg.

Meer...

Campagne: Fantasierijk

16 augustus 2017

Maandag 28 augustus start het tweede onderdeel van de positioneringscampagne De Bibliotheek maakt je rijker, het gaat deze keer om voorlezen.

Meer...

Blog: Kilometerlezen

15 augustus 2017

Dit jaar schrijft Annemieke van Manen de maandelijkse blog voor Leesplein. Haar achtste bijdrage staat nu online: Kilometerlezen.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein deel XI

14 augustus 2017

Lekker lezen aan de rand van het zwembad, op het strand of gewoon thuis in de tuin... Tijdens de zomermaanden geven we iedere maandag extra zomerse leestips.

Meer...

Bibliotheek: Verse Leeswaren

12 augustus 2017

In Eindhoven draait deze zomer een pilot om niet-leden van de Bibliotheek te bereiken: Verse Leeswaren. Eind september zal de balans worden opgemaakt.

Meer...

Bibliotheek: Slapen tussen miljoenen boeken

11 augustus 2017

Tijdens de Nacht van de OBA op vrijdag 25 augustus mogen 50 mensen overnachten in de Centrale OBA in Amsterdam.

Meer...