Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Wedstrijd: Kinderen & Poëzie en Doe Maar Dicht Maar 2018

18 oktober 2017

Het dichtseizoen is begonnen; de landelijke dichtwedstrijden Kinderen & Poëzie en Doe Maar Dicht Maar zijn weer van start gegaan.

Meer...

Publicatie: Wat beweegt het boek? Over de opbrengsten van lezen

16 oktober 2017

Stichting Lezen heeft het vierde magazine uitgebracht in de reeks Leesmonitor. Het magazine gaat over de opbrengsten van het lezen van boeken.

Meer...

Wedstrijd: Babette Groos nieuwe Jonge Dichter des Vaderlands

16 oktober 2017

Dit weekend is Babette Groos in Rotterdam uitverkozen tot Jonge Dichter des Vaderlands 2017-2019.

Meer...

Doorlezen: Doorleestips oktober

16 oktober 2017

Dit jaar lezen we door op Leesplein: iedere derde maandag van de maand geven we Doorleestips bij bekende boeken. Vandaag de achtste reeks, waarvan een deel in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Meer...

Blog: Met een sisser

15 oktober 2017

Dit jaar schrijft Annemieke van Manen de maandelijkse blog voor Leesplein. Haar tiende (griezel-)bijdrage staat nu online: Met een sisser.

Meer...

Campagne: Afsluiting Kinderboekenweek op Leesplein

14 oktober 2017

Morgenmiddag wordt de 63e Kinderboekenweek met het motto Gruwelijk eng! afgerond met de NS Kinderboekenruil in Utrecht en Amsterdam.

Meer...

Strips: Er is nu ook een Striptekenaar des Vaderlands

13 oktober 2017

Margreet de Heer mag zich de komende drie jaar Striptekenaar des Vaderlands noemen. Deze nieuwe titel is een initiatief van stichting aaStrips.

Meer...

Leestips: Week 41

13 oktober 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er tien, waaronder acht Gruwelijke Enge Leestips (Kinderboekenweek).

Meer...

Prijs: Negen Nederlandse nominaties voor Astrid Lindgren Memorial Award 2018

12 oktober 2017

Vanmiddag is tijdens de Frankfurter Buchmesse bekendgemaakt dat o.a. Stichting De Schoolschrijver definitief is genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2018. De andere acht nominaties zijn auteurs en illustratoren.

Meer...

Evenement: NS Kinderboekenruil als afsluiting Kinderboekenweek

12 oktober 2017

De Kinderboekenweek wordt dit jaar formeel afgesloten met de NS Kinderboekenruil. Midden in de stationshallen van Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal staan die dag ´pratende boekenkasten´, gevuld met ruilboeken.

Meer...