6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Zomerleestip: Wij waren hier eerst

23 augustus 2017

´WAARSCHUWING!´ staat er op een bordje bij een parkeerplaats in Zuid-Afrika. ´KIJK ONDER JE AUTO OF ER GEEN PINGUÏN ZIT.´ Zo´n waarschuwing zal je in Nederland niet snel tegenkomen. De schrijfster van dit boek reisde vier maanden door Zuid-Afrika. Ze zocht uit hoe mensen en wilde dieren met elkaar in botsing komen. Reis je mee?

Meer...

Vakantielezen: Jens leest Klem! in de VakantieBieb

21 augustus 2017

Geen boeken sjouwen? Lees lekker op de tablet de allerleukste boeken met de gratis app VakantieBieb. De VakantieBieb is nog tot eind augustus open. Jens uit groep 5 leest Klem! Hij kiest voor avontuur.

Meer...

Vakantie: 5 verfilmde boeken voor een luie vakantiedag

18 augustus 2017

Wil je even helemaal niets doen? Leen dan een film bij de bibliotheek of breng een bezoekje aan de bioscoop. Boekenhelden van papier komen tot leven in deze leuke boekverfilmingen.

Meer...

Zomerleestip: Kasteel in zicht!

16 augustus 2017

Je staat op de ophaalbrug over de slotgracht. Boven je steekt een enorm kasteel dreigend de lucht in. Ontdek jij alle geheimen van deze indrukwekkende plek?

Meer...

Vakantielezen: Lina leest Het geheim van de filmster in de VakantieBieb

14 augustus 2017

Wat lees jij deze zomer? In de app VakantieBieb lees je gratis de leukste boeken, gewoon op je iPad of tablet. Lina uit groep 4 kiest Het geheim van de filmster, want de voorkant ziet er mooi uit.

Meer...

Vakantie: 3 toffe dingen om te doen op een vrije dag

11 augustus 2017

Wat ga je vandaag doen? Heb je geen plannen, verveel je je misschien zelfs, dan is hier de oplossing! 3 ideeën om zelf te doen op een vrije dag. Met boekentips die je erbij helpen.

Meer...

Zomerleestip: Kaat en Ko, de zee op!

9 augustus 2017

Kaat is een stoer meisje. Ze woont bij het strand en beleeft daar avonturen met haar hond Ko en haar vriend Bink. In dit tweede boek over Kaat wil ze een zeehond redden.

Meer...

Vakantielezen: Damiän leest Moet je die mop zien! in de VakantieBieb

7 augustus 2017

Kom boeken lenen in de VakantieBieb! Heel makkelijk, gewoon op je tablet! De hele zomer lees je gratis de leukste verhalen. Damiän uit groep 4 gaat op de humoristische tour met Moet je die mop zien!

Meer...

Doe mee: Test je kennis van boeken in de zomerkennisquiz

4 augustus 2017

Heb jij al meegedaan aan de zomerkennisquiz? Je kunt een stapel boeken winnen! Alle antwoorden zijn te vinden op Leesplein.

Meer...

Leestip: Het geheim van het Nachtegaalbos

2 augustus 2017

Ben je klaar voor een avontuur in een magisch bos? Henriette is verhuist van Londen naar het platteland. Bij het huis hoort een bos, en het schijnt dat daar een heks woont. Maar wat er binnen in huis gebeurt, onder leiding van dokter Hardy, is misschien nog wel veel vreemder.

Meer...