6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Hannes Hunebed, scharminkel uit de Steentijd

18 oktober 2017

Ben jij een liefhebber van de Waanzinnige Boomhut , het Leven van een loser en Geronimo Stilton? Dan smul je zeker ook van dit hilarische stripboek over holbewoner Hannes en zijn belevenissen in de prehistorie.

Meer...

Doorlezen: 11 boeken die net zo leuk zijn als Waanzinnig om te weten

16 oktober 2017

Hoe gekker hoe beter! De feitjes uit Waanzinnig om te weten verbazen je en maken je aan het lachen. Er zijn nog meer informatieve boeken die grappig, verrassend en afwisselend zijn. Hier heb je meer dan 11 geweldige tips!

Meer...

gruwelijk enge leestip: Ninja Timmy en het geheim van de witte aap

14 oktober 2017

Ninja Timmy hebben de jacht op de witte aap ingezet. Hij, ook wel bekend als de Administrateur, probeert de toekomst te herschrijven. Tijdens hun zoektocht stuiten Timmy en zijn vrienden op de zeeroversbende van kapitein Maulbrigg én moeten ze door een duistere jungle.

Meer...

Kinderboekenweek: Raadde jij alle griezels?

14 oktober 2017

Wat een gruwelijk enge Kinderboekenweek was dit. De rillingen liepen over je rug bij de grootste griezels die elke dag voorbijkwamen op Leesplein. Kon jij ze allemaal raden? Dit zijn ze allemaal.

Meer...

Gruwelijk Enge Leestip: Het oppasmonster

13 oktober 2017

Je zal het maar meemaken: er komt een monster bij je inwonen. En dat niet alleen, je ouders zijn er niet bij! Dan moet je voor jezelf zorgen én uitzoeken hoe zo´n monster in elkaar zit.

Meer...

Doe mee: Raad de griezel op een paard

13 oktober 2017

Vandaag is je laatste kans om een griezel te raden. Hoeveel enge boeken ken jij, weet jij deze slechterik te ontmaskeren?

Meer...

Gruwelijk Enge Leestip: Opa´s griezelige gasten

12 oktober 2017

Opa Bak past altijd op Tom en Mila. Maar deze week doet hij zo raar! Hij snauwt tegen hen en zegt dat ze weg moeten gaan. Wat is er aan de hand?

Meer...

Doe mee: Raad de griezel onder het bed

12 oktober 2017

Wat een opluchting, als een eng verhaal maar een boek blijkt te zijn. Je slaat het dicht en slaakt een zucht van verlichting. Bibber jij graag bij griezelverhalen? Dan ken je deze monsters misschien ook wel.

Meer...

Gruwelijk Enge Leestip: Ben niet bang voor de wilde dieren

11 oktober 2017

Een schorpioen in je schoen, een vogelspin in je bed en een spookdiertje in de gordijnen. Dieren zijn gruwelijk eng! Als je durft, lees dan alles over de aligatorschildpad, de zwarte weduwe en de Mongoolse doodsworm.

Meer...

Doe mee: Raad de griezel onder water

11 oktober 2017

Griezels heb je in alle soorten. Draken, monsters, slechteriken. Ken jij deze, die onder water leeft en een gemene ruil voorstelt?

Meer...