6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Cupido Stupido

14 februari 2018

Op Valentijnsdag is de Leestip natuurlijk een verhaal over verliefd zijn. Dit lekkere meidenboek draait om Gemma, een meisje dat door niemand gezien wordt. Behalve in de schoolkrant.

Meer...

Valentijnsdag: Lekker lezen over liefde

14 februari 2018

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Ben jij verliefd? Lees de heerlijkste zwijmelverhalen over liefde en verliefdheid op Valentijnsdag.

Meer...

ACTIE: Geef Ronja cadeau

9 februari 2018

Het boek Ronja de roversdochter is nu te koop voor maar 2 euro. Een geweldige aanwinst voor je eigen boekenplank én een perfect cadeautje. Leesplein geeft 5 exemplaren gratis weg. Mail ons aan wie jij Ronja cadeau wilt geven.

Meer...

Film: Gips wordt een tv-serie

8 februari 2018

Het boek Gips van Anna Woltz vormt de basis van een nieuwe serie die AVROTROS in december gaat uitzenden op Zapp.

Meer...

Leestip: Ronja de roversdochter

7 februari 2018

Ronja woont in een grote burcht op de top van een rots, met de roversbende van haar vader Mattis. Ze zwerft hele dagen door het bos. Op een dag komt ze een jongen tegen. Hij hoort bij een vijandelijke roversbende. Dat zorgt natuurlijk voor problemen.

Meer...

Schrijver: Interview met Abby Hanlon

1 februari 2018

Sammie woont in een huis vol monsters. Eén van die monsters is haar vriendin, Maria. Het boek Sammie de fantastische is een grappig boek voor beginnende lezers. Schrijfster en tekenaar Abby Hanlon vertelt.

Meer...

Leestip: Zeb.

31 januari 2018

Ozzie koopt een grapje, Annabelle wil een leeuw voor haar verjaardag en bij Noepy is het huilen afgeschaft. In de verhalen uit de klas van juf Cato is niets normaal en tegelijk juist alles.

Meer...

Poëzieweek: Lees het gedicht Kasper

29 januari 2018

In de Poëzieweek lezen we gedichten. Dit spannende gedicht is geschreven door Jacco Hage, 11 jaar oud. Zijn gedicht was een van de twee winnaars van de wedstrijd Kinderen en Poëzie. Doe je ook mee? Lees het gedicht van Jacco hier.

Meer...

Poëzieweek: Lees het gedicht Spelen

25 januari 2018

In de Poëzieweek lezen we gedichten. Deze dichter is pas jong: 6 jaar. Kinderen kunnen ook gedichten schrijven! Doe jij dat wel eens? Lees hier het gedicht ´Spelen´, geschreven door Sem.

Meer...

Poezieleestip: Jij met mij

24 januari 2018

Een onweerslied, een speurtochtboswandelingverjaardag, een boos bos en een beer die in de thee valt. De gedichten in dit boek zitten vol fantasie, spel en grappige ideeën.

Meer...