12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Het achterhuis in strip

18 oktober 2017

Het achterhuis is de titel van het beroemdste dagboek ter wereld, dat van Anne Frank. Om te zorgen dat ook jongeren dit lezen is er nu een stripbewerking.

Meer...

Doorlezen: 3 tips voor de fans van Kruistocht in spijkerbroek

16 oktober 2017

Lees jij graag historische verhalen en weet je niet welk boek je nu wilt lezen? Tijdens de Maand van de Geschiedenis geven we doorleestips voor fans van een echte klassieker: Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman.

Meer...

Leestip: De laatste kans op Kosmos

11 oktober 2017

Het heden, het verleden en de toekomst komen samen in één verhaal. Reis mee door de tijd en over de wereld in dit spannende verhaal, waarin drie vrienden een vreemd voorval proberen te verklaren, maar een nog groter mysterie ontdekken.

Meer...

Gruwelijk enge leestip: Het Eos-project

4 oktober 2017

Mink loopt voor school een dag mee met de oom van Jools, hij is journalist. Als diezelfde man ’s avonds dood wordt gevonden is Mink in shock. Het begon bij een oersaaie dag, maar eindigt in een bloedstollende zoektocht naar de waarheid.

Meer...

Schrijver: Interview met Lydia Rood

1 oktober 2017

Schrijfster Lydia Rood duikt graag in het verleden om onderzoek te doen voor een nieuw verhaal. Maar hoe doet ze dat eigenlijk? Daar vertelt ze meer over in het interview op Leesplein.

Meer...

Leestip: Dit boek gaat niet over seks

27 september 2017

Merk jij dat je lichaam verandert? Of krijg je gevoelens voor een speciaal iemand? De veranderingen die je doormaakt tijdens de puberteit zijn best spannend. Deze gids geeft je antwoord op al je vragen. Zonder taboes!

Meer...

Leestip: Het alfabet van Candice Phee

20 september 2017

Candice wil het beste voor iedereen, maar ze is tegelijkertijd nogal onhandig én heeft dat zelf niet door. Ze is alles behalve een gewoon meisje. Dat blijkt ook uit de manier waarop ze de schoolopdracht voor een ABC uitvoert.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Wonder

18 september 2017

Misschien ken je het gevoel wel, dat je anders bent dan alle anderen. August, de hoofdpersoon in Wonder van R.J. Palacio, kent dat gevoel maar al te goed. Hij ziet er door twee aangeboren syndromen anders uit dan zijn leeftijdsgenoten. Wij tippen enkele titels die je kunt lezen als je Wonder een mooi boek vond.

Meer...

Actueel: Week tegen Pesten

17 september 2017

Morgen begint de Week tegen Pesten. Dit jaar staat deze week in het thema van online pesten. Wat zijn de gevolgen van online pesten? En belangrijker: wat kun jij ertegen doen?

Meer...

Prijs: Thea Beckmanprijs 2017 voor Haaieneiland

16 september 2017

Haaieneiland wint dit jaar de Thea Beckmanprijs van de vakjury én van de jeugdjury. Het boek van Rob Ruggenberg werd door beide jury´s verkozen tot beste historische jeugdboek. Een eervolle vermelding was er voor Weg: zoektocht in oorlogstijd van Marjolein van Rest.

Meer...