12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Stem jij op Afgesloten?

11 december 2017

De leestips voor de Jonge Jury zijn bekend en vanaf vandaag stellen we er iedere dag een aan je voor. We trappen af met Afgesloten van Natasza Tardio. Een niet te dik, super spannend verhaal.

Meer...

Prijs: Mare is de winnaar van onze selfiewedstrijd

8 december 2017

De jury had een lastige klus met al die prachtige inzendingen voor onze selfiewedstrijd. Uiteindelijk koos ze Mare als hoofdprijswinnaar. Tobias kwam uit de bus als winnaar van de verloterij. Kijk snel of jij ook bij de winnaars zit!

Meer...

Film: Wonderstruck

7 december 2017

Ga jij ook naar de verfilming van Het wonderkabinet van Brian Selznick? Vanaf vandaag kun je Wonderstruck in de Nederlandse bioscopen gaan bekijken.

Meer...

Campagne: KerstLuisteren met de LuisterBieb

7 december 2017

Liever luisteren dan lezen? Download dan de app LuisterBieb en laat je verrukkelijk voorlezen. Raak bijvoorbeeld in kerstsfeer met Reis naar de Noordpool (Polar Express).

Meer...

Leestip: Afgesloten

6 december 2017

Niets lijkt een geweldige werkweek op Texel in de weg te staan. Dana kijkt er enorm naar uit. Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke.

Meer...

Doe mee: De leestips van de Jonge Jury 2018 zijn bekend!

4 december 2017

De elf leestips voor de Jonge Jury 2018 zijn bekend! Met deze leestips maken de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap je wegwijs in het enorme aanbod van boeken uit het afgelopen jaar.

Meer...

Schrijver: Interview met Reggie Naus

1 december 2017

Onlangs verscheen Broederschap van de Bok, het eerste boek voor jongeren van Reggie Naus. Leesplein sprak met de schrijver over dit boek en de mysterieuze bokkenrijders.

Meer...

Kunstleestip: Wat is moderne kunst?

29 november 2017

Het is een goede vraag, want wat is moderne kunst eigenlijk? Wanneer mag je iets kunst noemen? Zijn er regels voor? Of kunnen de kunstenaars die zelf bedenken? Daarover lees je in dit boek.

Meer...

selfie: Natasza Tardio laat zien hoe ze zich voelt

27 november 2017

Je hebt nog een paar dagen om mee te doen aan de selfiewedstrijd, want de Kunstmaand op Leesplein is bijna voorbij. Natasza Tardio inspireert je met een bijzondere selfie, die ze zelf tekende.

Meer...

Doe mee: Is jouw selfie een prijs waard?

24 november 2017

Wie meedoet met de Selfiewedstrijd maakt kans op mooie boeken én een afdruk van jouw selfie op doek. Maar er is meer. Onder de inzenders verloten we een echt schilderij, gemaakt door illustrator Thaïs Vanderheyden. Iedere inzender heeft dus evenveel kans op deze geweldige prijs!

Meer...