12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Is Dertiendagh jouw favoriet?

16 februari 2018

De nominaties voor de Jonge Jury Debuutprijs zijn bekend gemaakt! Lees mee en breng jouw stem uit. Vandaag stellen wij Dertiendagh van Maria Postema en Maarten Bruns aan je voor.

Meer...

lezen: Demi kiest een schrijfster als leesheld

16 februari 2018

Vroeger las Demi heel veel, waaronder de boeken van Carry Slee. Deze schrijfster is dan ook haar leesheld, want haar verhalen hebben veel indruk op Demi gemaakt en zorgden ervoor dat ze meer is gaan lezen.

Meer...

Prijs: Nominaties Jonge Jury Debuutprijs bekend

15 februari 2018

De leesambassadeurs van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben flink met hun neus in de boeken gezeten om zoveel mogelijk te lezen. Na de leestips maken ze nu ook de nominaties voor de Jonge Jury Debuutprijs bekend.

Meer...

Actueel: Lezen over liefde

14 februari 2018

Valentijnsdag: dé dag van de liefde. Wat zijn jouw plannen? Heb je een romantische date? Stuur jij je geheime liefde een kaart? Of zwijmel je liever weg met een romantisch verhaal? Wij geven je leestips. Lees ze zelf of, nog romantischer, lees ze voor.

Meer...

Romantische leestip: Door de storm

14 februari 2018

Hun levens zijn totaal verschillend, maar de liefde trekt zich niets aan van die verschillen. Jake en Hannah zijn op slag verliefd. Is hun liefde sterk genoeg om ervoor te zorgen dat die verschillen hen niet uit elkaar drijven?

Meer...

lezen: Sammy lijkt op haar leesheld

13 februari 2018

Ze leest graag en volgt daarmee het voorbeeld van haar moeder, die ook veel leest. Net als haar moeder leest Sammy nu graag waargebeurde verhalen.

Meer...

lezen: Esmeralda kiest haar zus als leesheld

9 februari 2018

Vroeger vond Esmeralda lezen saai. Dankzij haar zus leest ze nu soms wel een boek met plezier.

Meer...

Leestip: Pijn

7 februari 2018

Wat als er bij jou in de buurt zomaar, op een mooie zomeravond een levenloos lichaam wordt gevonden van meisje van jouw leeftijd? En dan kom je er ook nog achter dat de dader de laatste minuten van haar leven online deelt. Zou jij nog naar buiten durven?

Meer...

lezen: Vlady kreeg advies van zijn lerares

6 februari 2018

Op zijn vierde begon Vlady al met lezen en via zijn moeder leerde hij ook veel over Russische schrijvers. Maar de tips van juf Wisse-Weldam zorgden ervoor dat zij Vlady’s leesheld is.

Meer...

lezen: Mitchells juf maakte lezen leuker

2 februari 2018

Eigenlijk was hij ervan overtuigd dat lezen niet leuk was en dat hij het ook nooit leuk zou gaan vinden, maar toen kreeg hij een goed boek van zijn juf. En nog een. En nog een. Waardoor hij lezen uiteindelijk leuker is gaan vinden.

Meer...